Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- وضعیت کرونا در لرستان فوق بحرانی شده است و در پی این شرایط ۴ شهرستان الیگودرز، دورود، پلدختر و کوهدشت تا پایان هفته تعطیل شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، این روزها «کرونا» استان لرستان را در وضعیت بحرانی قرار داده است تا جایی که تمامی تخت‌های بیمارستانی استان برای بستری بیماران کرونایی پُر شده است و در برخی شهرستان‌ها به فکر تجهیز و آماده کردن ورزشگاه‌ها برای بستری مبتلایان به این بیماری افتاده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت و همچنین استاندار لرستان، وضعیت 8 شهرستان استان قرمز است و شهرستان‌های الیگودرز، پلدختر، دورود و کوهدشت در فهرست 43 شهرستان بحرانی کرونا قرار دارند که وضعیت آنها بسیار نگران کننده است.

باتوجه به این وضعیت بحرانی و نگران کننده، طبق اعلام ستاد کرونا هر شهرستان، ادارات و بازارهای الیگودرز، پلدختر، کوهدشت و دورود تا پایان هفته تعطیل و برگزاری مراسمات عروسی و عزا همراه با تجمع ممنوع اعلام شده است.

بر اساس آخرین آماری که سوم آبان ماه از سوی دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام شد در مجموع 38 هزار و 143 نفر در استان به این بیماری مبتلا شده‌اند و متاسفانه 765 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند که مسلما طی روزهای اخیر نیز به تعداد این مبتلایان افزوده شده است.

بستری و مرگ‌‌ومیر کرونایی‌ها در استان لرستان بالاتر از میانگین کشوری استوضعیت قرمز کرونایی در 4 شهر لرستان/ ظرفیت تمام بیمارستان‌های استان تکمیل است

در شهرستان‌هایی الیگودرز، دورود، پلدختر و کوهدشت که وضعیت بحرانی دارند جلسات فوق العاده مدیریت بیماری کرونا برگزار و ضمن اعلام تعطیلی این شهرستان‌ها محدودیت‌های کرونایی بیشتری اعمال شد.

مثبت شدن تست 69 الیگودرزی در یک روز

حمید کشکولی فرماندار شهرستان الیگودرز چهارم آبان ماه در جلسه فوق العاده مدیریت بیماری کرونا اظهارداشت: آمار بیماران کرونایی در شهرستان الیگودرز بسیار نگران کننده است به طوری که ظرفیت بیمارستان شهید ولیان کاملا پر شده است و متاسفانه در یک روز ما شاهد مثبت شدن تست 69 نفر بودیم.

وی افزود: متاسفانه بیمارستان‌های دیگر این شهرستان تخت خالی ندارند و باید ورزشگاه‌ها را برای خدمات دهی به بیماران کرونایی آماده و تجهیز کنیم.

فرماندار شهرستان الیگودرز عنوان کرد: همه مراکز تجاری، اماکن ورزشی، اماکن متبرکه‌ها، اغذیه فروشی‌ا، مراکز پخش لوازم بهداشتی و آرایشی، مراکز تعویض پلاک، بازار املاک و خودرو، آتیله‌ها، و عرضه‌های لوازم خانگی براساس ابلاغیه باید تعطیل شود.

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود کلیه ماموریت‌های مدیران لغو می‌شود بیان کرد: ما مصوبه‌های زیادی داشتیم ولی مهمتر از مصوبه‌ها باید پای کار بیایم و از همه ظرفیت‌های شهرستان به نحو احسنت استفاده کنیم.

تعطیلی ادارات و بانک‌های الیگودرز

کشکولی با اشاره به اینکه تمام ظرفیت ادارات در اختیار ستاد کرونا است گفت: همه دستگاه‌ها به جزء دستگاه‌های خدمات رسان از فردا تا روز پنجشنبه تعطیل است همچنین کلیه بانک‌های شهرستان الیگودرز تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

وی تصریح کرد: در بحث برگزاری مراسمات عزاداری نیز مداحان باید توسط اداره ارشاد اسلامی تذکر بگیرند و اگر به تذکرات بی توجهی کردند از قوه قهریه استفاده شود.

فرماندار شهرستان الیگودرز اظهارداشت: از فردا بسیج و شهرداری در خیابان با دستگاهای بلند گوه اعلام وضعیت قرمز کنند، نانوایی‌هایی که مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند نیز باید پلمپ شوند؛ما برای برون رفت از این اوضاع چاره‌ای جز اعمال ضوابت به صورت محله محور نداریم که در این بخش باید از ظرفیت طلاب و نیروهای بسیجی استفاده کنیم.

کشکولی با بیان اینکه اصحاب رسانه می‌توانند فضا و بحران کنونی شهرستان را به اطلاع مردم برسانند و اخبار و مطالبی در این جهت تولید محتوا کنند افزود: مراکز تفریحی باید بسته باشد و کلیه راه‌های منتهی به مراکز تفریحی کنترل و بسته شود.

تجمع برای مراسمات عروسی و عزا ممنوع

وی عنوان کرد: در هر تشییع جنازه‌ای تجمع بیش از 15 نفر ممنوع اعلام می‌شود و اگر خدمات کامپیوتری یا چاپخانه‌ای اعلامیه‌ای چاپ کند، کلیه خدمات و پروانه و جواز کسب آن را باطل خواهیم کرد.

فرماندار الیگودرز به لزوم توجه مدیران به اجرای دستورالعمل ها تاکید کرد و گفت: هر مدیری کوتاهی کند برکنار خواهد شد.

پس از اعلام تعطیلی الیگودرز حال نوبت به پلدختر بود که به دلیل وضعیت کرونایی فوق العاده خطرناک آن به تعطیلی کشیده شود تا شاید سایه سنگین کرونا بر سر مردم این منطقه کمتر شود.

حسن رضائیان فرماندار پلدختر نیز در رابطه با وضعیت کرونایی این شهرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت:به دلیل شرایط فوق خطرناک کرونا در این شهرستان پاساژها، اماکن تجاری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اماکن ورزشی، مغازه‌های لوازم بهداشتی و آرایشی، مراکز تعویض پلاک و خدمات خودرویی، بازار املاک و خودرو، خدمات کامپیوتری و چاپخانه‌ها، فروشگاه‌های پارچه و پوشاک، سینما، دانشگاه‌ها، مدارس و‌ حوزه‌های علمیه، تالار پذیرایی، رستوران و آرایشگاه‌ها، اماکن و  سالن‌های ورزشی تا دوشنبه هفته آینده تعطیل است.

وی افزود: از امروز سه شنبه ساعت 8 صبح محدودیت‌ها با حضور  مسئولان ادارات صمت، اصناف و تعزیرات با همکاری نیروی انتظامی اعمال خواهد شد.

برخورد با برگزار کنندگان مراسمات عروسی و عزا در پلدختر

فرماندار پلدختر با بیان اینکه آرامستان‌ها تعطیل و برگزاری هرگونه‌ مجالس عزا و عروسی تحت هر شرایطی ممنوع است و با خاطیان برخورد قانونی انجام می‌گیرد‌ عنوان کرد: در این ایام دستگاه‌های خدمت رسان ملزم به ارائه خدمات هستند.

و اما «کرونا» کوهدشت را هم تعطیل کرد و جولان این ویروس منحوس و عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی برخی مردم که این ویروس مرگبار را نادیده می‌گیرند سبب شد تا ادارات و بازار برای بار دیگر به تعطیلی کشیده شود.

وضعیت حاد و بحرانی شیوع ویروس کرونا در کوهدشت

نعمتی فرماندار کوهدشت نیز در این رابطه اظهارداشت: با توجه به وضعیت حاد و بحرانی شیوع ویروس کرونا در این شهرستان و بنا به تصمیمات اتخاذ شده و هماهنگی به عمل آمده با ستاد استانی مقابله با کرونا ویروس، ادارات دولتی، دستگاه‌های اجرایی، نهادهای انقلابی، بانک‌ها و موسسات مالی، مراکز آموزشی و فرهنگی دولتی و خصوصی، تالارها و رستوران‌ها، پاساژها، مراکز خرید، بازار و بازارچه‌ها تا پایان هفته جاری تعطیل بوده و اعضای ستاد مقابله با کرونا ویروس شهرستان در آمادگی کامل و صددرصدی هستند.

شهرستان دورود نیز با توجه به وضعیت قرمز و بحرانی که داشت تعطیل اعلام شد و همانند سه شهرستان مذکور ادارات و بازار آن برای چندین روز تعطیل شد تا شاید از شدت شیوع این ویروس کاسته شود.

مجتبی بیرانوند فرماندار دورود نیز در رابطه با وضعیت کرونایی این شهرستان و محدودیت‌های جدیدی که اعمال شده است گفت: با توجه به وضعیت قرمز و هشدار شیوع ویروس کرونا در شهرستان دورود فعالیت تمامی ادارات، شرکت‌ها، سازمان‌ها، دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های این شهرستان تا پایان هفته جاری تعطیل اعلام می‌شود.

وضعیت بحرانی و کمبود تخت بستری بیماران کرونایی در دورود

وی افزود: این تصمیم با هماهنگی استاندار لرستان و به دلیل وضعیت بحرانی و کمبود تخت بستری بیماران کرونایی در دورود و همچنین به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در سطح شهر اتخاذ شده است.

فرماندار دورود عنوان کرد: این تعطیلی شامل ادارات خدمات‌رسان شامل آب، برق، گاز و مخابرات و مراکز درمانی، بیمارستان و کلینیکی، آزمایشگاهی و بهداشتی و شهرداری و آتش‌نشانی نمی‌شود و این دستگاه‌ها موظف به استمرار  خدمات‌رسانی به مردم هستند.

وی بیان کرد: همه مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز تا پایان هفته جاری باید در حالت آماده‌باش در سطح شهرستان حضور داشته باشند و بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا تا دوشنبه 12 آبان همه مشاغل گروه‌های 2، 3 و 4 در شهرستان دورود تعطیل خواهند بود و در صورت عدم اجرای مصوبه فوق با متخلفان برخورد قانونی انجام می‌گیرد.

افزایش روزانه مبتلایان به ویروس کرونا در سطح کشور و استان نشان می‌دهد که باید بیش از پیش توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیریم تا شاهد درد و رنج خود و عزیزانمان نباشیم اما متاسفانه علی‌رغم تاکیدهای فراوان برخی همچنان نسبت به شیوع این ویروس مرگبار بی تفاوت هستند و همین سبب شده تا بسیاری از کسب و کارها به تعطیلی کشیده شود و نان برخی آجر شود.

گزارش از سکینه بیرانوند

انتهای پیام/642/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شیوع ویروس کرونا شهرستان الیگودرز بیماران کرونایی تا پایان هفته وضعیت بحرانی وضعیت کرونا شهرستان ها وضعیت قرمز دستگاه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۳۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟

غزال زیاری- اکثر مردم حداقل سالی یک‌بار سرما می‌خورند و درنتیجه سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین تجربیات انسانی به شمار می‌رود؛ اما حالا این سؤال مطرح است که در تاریخ هوموسپینس (انسان خردمند)، اولین بار انسان‌ها از چه زمانی دچار سرماخوردگی شده‌اند؟

پاسخ دادن به این سؤال کار سختی است؛ چراکه ویروس‌های متعدد و زیادی باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و از سوی دیگر، تعداد کمی از این ویروس‌ها در بقایای انسانی باقی می‌مانند؛ اما قدیمی‌ترین شواهد باستان‌شناسی انسان‌ها، حکایت از آن دارد که برخی از اولین انسان‌های هومو سپینس متعلق به حداقل سیصد هزار سال پیش با سرماخوردگی دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

سرماخوردگی چیست؟

"سرماخوردگی" اصطلاحی کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است که معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی سالم، به‌صورت خفیف بروز می‌کند. راینوویروس‌ها، کرونا ویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) اغلب باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین انسان‌ها گسترش پیدا کند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره‌داران دیگر دریافت کرده‌ است.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس فرگشتی دانشگاه کالیفرنیا دراین‌باره توضیح می‌دهد: «زندگی در مجاورت حیوانات راه ساده‌ای است که انسان را در معرض مکرر ویروس‌های جدید قرار دهد و همین می‌تواند منجر به تبدیل‌شدن این ویروس به یک ویروس بومی انسانی شود.»

انتقال ویروس‌ها از حیوان به انسان؟

معمولاً در صورت انتقال ویروس حیوانی به بدن انسان، این ویروس نمی‌تواند باعث ایجاد عفونت شود؛ چون با بدن میزبان جدیدش سازگار نیست. بااین‌حال، گاهی یک ویروس مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب را برای جهش موفق و حتی انتشار در بین انسان‌ها در اختیار دارد؛ مثلاً ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی به همین شکل پدید آمده‌اند.

دانشمندان فرضیه‌های متعددی درباره زمانی که ویروس‌های سرماخوردگی برای اولین بار شکوفا شدند، مطرح کرده‌اند و جالب اینجاست که شروع آن‌ها در نقاط بسیار متفاوتی از جدول زمانی انسان قرار می‌گیرد. تعدادی از محققان بر این باورند که انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان، در طلوع تمدن بشری (بین ۵ هزار تا شش هزار سال قبل) صورت گرفته؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در محله‌های نزدیک به هم را آغاز کردند؛ بدین ترتیب پاتوژن‌ها راحت‌تر می‌توانستند پخش شوند و در آن زمان، انسان‌ها شروع به پرورش حیواناتی مملو از ویروس نمودند.

البته که همه دانشمندان موافق این فرضیه نیستند.

فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس محاسباتی دانشگاه کالج لندن بر این باور است که جمعیت‌های شکارچی-گردآورنده که به کشاورزی نمی‌پرداختند، از طریق شکار در معرض ویروس‌های حیوانی قرار می‌گرفتند. شکارچیان از قبل از انسان‌های خردمند هم وجود داشته‌اند (مثلاً در گونه‌های انسان‌تبار منقرض‌شده‌ای مثل انسان‌های راست‌قامت (Homo erectus) که اولین بار ۲ میلیون سال پیش ظهور کردند). بالوکس معتقد است که ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول فرگشت انسان در زمان‌های مختلف در رفت‌وآمد بوده‌اند.

او دراین‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم احتمالاً یکی از رویدادهایی که منتهی به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان شده، گسترش انسان‌ها به خارج از آفریقاست که طی آن، افراد ویروس‌های سرماخوردگی جدیدی را دریافت کردند.» قدمت اولین انسان‌های خردمند در خارج از آفریقا به حدود دویست و ده هزار سال قبل بازمی‌گردد.

بررسی ویروس‌های سرماخوردگی باستانی

ورتهایم دراین‌باره می‌گوید: «رد پای بیماری ناشی از سرماخوردگی، به‌خوبی باقی نمی‌ماند.» این ویروس‌ها معمولاً علائم عفونت را در بافت‌های نرمی مثل ریه‌ها باقی می‌گذارند که پس از مرگ از بین می‌روند و اثری از آن‌ها در استخوان‌ها و دندان‌های مقاوم باقی نمی‌ماند.

ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده که البته تنها مربوط به ویروس‌های مبتنی بر DNA است و نه ویروس‌های حاوی RNA که این پسرعموی ژنتیکی DNA، در بین ویروس‌های سرماخوردگی بسیار رایج‌تر است.

لوسی فان دورپ، متخصص ژنتیک دانشگاه کالج لندن در این رابطه توضیح می‌دهد: «RNA سریع‌تر از DNA تجزیه می‌شود، درنتیجه بازیابی آن به‌مراتب سخت‌تر است. به همین خاطر است که تا به امروز، هیچ ویروس RNA از مواد باستانی کشف نشده است.»

بالوکس و فان دورپ با انجام حفاری‌هایی در سیبری، به جست‌وجوی ویروس‌های باستانی در دندان‌های انسان پرداختند. در مقاله منتشره در bioRxiv آن‌ها از دو ژنوم باستانی برای یک ویروس DNA به نام آدنوویروس C انسانی نام بردند که می‌تواند باعث ایجاد علائم سرماخوردگی شود.

طبق تخمین محققان، آخرین جد مشترک این ویروس‌ها تقریباً به هفت‌صد هزار سال قبل برمی‌گردد ( یعنی مدت‌ها قبل از ظهور انسان‌های خردمند یا هومو سپینس‌ها). این احتمال وجود دارد که این ویروس‌ها از بدن شامپانزه‌ها یا گوریل‌ها به انسان‌ها منتقل شده باشند، اما این‌که دقیقاً چه زمانی اتفاق رخ‌داده، در حد حدس و گمان باقی مانده است.

یافت بقایای کروناویروس قرن شانزدهمی

باوجود آنکه دانشمندان هنوز ویروس‌های RNA از دوران باستان پیدا نکرده‌اند، اما موفق به یافتن یک ویروس کرونای قرن شانزدهمی در پالپ دندان اسکلت‌های انسان در فرانسه شده‌اند. RNA یافت‌شده با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و این حکایت از آن دارد که این پاتوژن‌های تاریخی ممکن است یا از بین رفته باشند یا فراتر از تشخیص، فرگشت یافته باشند.

در هر حال این احتمال وجود دارد که این ویروس کرونا به گردش خود در بدن انسان ادامه داده باشد؛ اما در دوران مدرن، توالی‌یابی نشده است. فان دورپ در این رابطه توضیح می‌دهد: «بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی، در شرایط امروزی توالی ضعیفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان از ویروس‌های کرونای سرماخوردگی که به‌طور منظم در گردشند، نام برد.»

بالوکس و همکارانش حالا و با در اختیار داشتن بقایایی کمیاب از ویروس‌های باستانی، بر پاتوژن‌های گذشته نزدیک تمرکز کرده‌اند و در حال مطالعه روی بقایای انسانی هستند که در دو قرن گذشته جمع‌آوری و در مراکز پزشکی ذخیره‌شده‌اند.

بالوکس گفت: «احتمالاً در آینده تصویر جمعی مناسبی از ویروس‌هایی که در طول ۲۰۰ سال گذشته با ما بودند، خواهیم داشت. این می‌تواند ردیابی تاریخچه این ویروس‌ها درگذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر کند.»

منبع: livescience

۵۴۳۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902910

دیگر خبرها

  • هیچ پروژه‌ای در بابلسر نباید تعطیل شوند
  • پروژه های مهم عمرانی شهرستان تا پایان دولت تکمیل شود
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • تصاویر بارش سنگین برف بهاری در این نقطه از ایران
  • فیلم/ بارش برف بهاری در الیگودرزِ لرستان
  • بارش برف بهاری در الیگودرز | حجم برف را ببینید
  • استاندار لرستان از طرح نهضت ملی مسکن بروجرد بازدید کرد
  • سه شنبه بازار پردیس تعطیل می شود
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم